Paszteciki z pieczarkami

5 (179 ocen)

  • 2 godz.

Smaczna przekąska na ciepło jak i na zimno idealny dodatek do czerwonego barszczyku

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto
    250 g twarogu Imperial (może być inny)
    100 g margaryny
    1 żółtko
    250 g mąki
    szczypta soli
    Farsz
    500 g pieczarek
    1 cebula
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej
    2 łyżki oleju
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paszteciki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć , osuszyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach , usmażyć z pokrojoną drobno cebulą.
    Ostudzić. Po czym dodać jajka , bułkę tartą doprawić solą i pieprzem , starannie wymieszać.
  • 2. Wszystkie składniki ciasta zagnieść, po czym cienko rozwałkować i wykrawać szklanką kółka.
    Na każde kółko nakładać po łyżce farszu i lepić tak jak pierogi.
  • 3. Na wysmarowaną tłuszczem blaszkę ,układać paszteciki.
    Piec w temperaturze 170 stopni przez 45 minut.

Porady

Twaróg Imperial dzięki swej konsystencji jest doskonały do ciast i jest dostępny w sklepach. Ale gdy nie dostaniemy tego sera możemy go zastąpić innym twarogiem .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować