Paszteciki cioci Hani z mięsem do barszczu najpyszniejsze

4.5 (190 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Paszteciki są szybkie w wykonaniu a zarazem przepyszne

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Na ciasto:
    0.6 kg mąki
    margaryna
    2 żółtka
    1 jajko
    3/4 szklanki mleka
    łyżeczka soli
    50 g drożdży

    Na farsz:
    Ugotowane mięso zmielone
    1 cebula
    4 łyżki bulionu
    pieprz
    sól

    tymianek
    białko jaja
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Paszteciki cioci hani z mięsem do barszczu najpyszniejsze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko podgrzać. Rozpuścić w nim drożdże.
  • 2. Do mąki dodać żółtka, jajo, sól, margarynę oraz mleko z drożdżami i wyrobić ciasto.
  • 3. Ciasto podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować posmarować białkiem i nałożyć farsz z mięsa. Zawinąć w rulon. Kroić na kawałki. Każdy smarować białkiem posypać tymiankiem. Piec w temp. 180 stopni ok 20 minut.
  • 4. Farsz
    Do zmielonego ugotowanego mięsa dodać podsmażoną cebule, bulion i przyprawy. wymieszać.

Porady

Idealne do barszczyku na ciepło bądź jako przekąska do szkoły lub pracy na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować