Pasta z wątróbek na krakersach

0 (0 ocen)

  • 40 min

Dla amatorów pasztetów polecam pyszne smarowidło do chleba lub jako przystawka podane na krakersach

  • 40 min

Składniki:

  • 300 g wątróbek drobiowych
    1 średnia cebula
    100 g pieczarek
    sól, pieprz
    1 płaska łyżka majonezu
    pół łyżeczki musztardy
    pół szklanki mleka
    1 łyżka oleju

    paczka krakersów
    pomidor
    zioła świeże do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Paszteciki Pasty Pasztet

Pasta z wątróbek na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbki umyć, usunąć błony i zalać mlekiem na 1 godzinę (można na dłużej)
    Cebule pokroić w półplasterki, pieczarki zetrzeć na wiórki.
  • 2. Na patelni rozgrzać olej, włożyć osączone wątróbki, smażyć chwilę, odwrócić, dołożyć cebulę i pieczarki, dusić pod przykryciem ok. 15 minut.
    Zawartość patelni wyjąć bez wytworzonego płynu, ostudzić.
  • 3. Dodać majonez i musztardę, przyprawić do smaku i zmiksować blenderem.
    Schłodzić w lodówce.
    Przed podaniem wycisnąć na krakersy za pomocą szprycy ozdobne kleksy,
    ozdobić kawałkami pomidora i świeżymi ziołami.

Porady

Pasta super smakuje również z pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować