Pasta paprykowa

3 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Świetnie zastępuje keczup, jest doskonała do wędlin oraz jaj.

Składniki:

  • ● 1,5 kg pomidorów
    ● 4 duże czerwone papryki
    ● 2 duże cebule
    ● 3-5 ząbków czosnku
    ● 1/6 ostrej papryczki
    ● 2 łyżki octu winnego
    ● 2 łyżki cukru
    ● 2 łyżki oliwy
    ● sól, przyprawa uniwersalna, majeranek, pieprz ziołowy
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte i pokrojone warzywa
    mieszamy z przyprawami, gotujemy
    ok. 50 minut bez przykrycia,
    często mieszamy.
  • 2. Lekko studzimy, miksujemy
    i napełniamy pastą słoiczki.
    Pasteryzujemy ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować