Pasta lubczykowa, czyli domowe maggi

0 (0 ocen)

  • 2 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo prosta w wykonaniu pasta lubczykowa. Idealna do zup i sosów. Lubczyk to również sprawdzony afrodyzjak , więc polecam jak najbardziej :-)

  • 2 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pęczek lubczyku, około 150 gram
    olej słonecznikowy lub oliwa
    sok z połówki cytryny,
    20 gram soli kamiennej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Pasta lubczykowa, czyli domowe maggi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z oczyszczonego lubczyku odrywamy liście , kroimy je i wkładamy do blendera wraz z solą. Dolewamy olej , cytrynę i miksujemy do uzyskania pasty, masa musi być gładka.

    Pastę przekładamy do słoiczków i wstawiamy do lodówki. Można śmiało przechować parę tygodni.
    Jeśli Państwo wolicie, można dodać 2 ząbki czosnku i szczyptę pieprzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania

Podobne przepisy

To może cię zainteresować