Pasta z lubczyku - maggi bez chemii

3 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pasta z lubczyku idealna do zup i sosów. Banalnie prosta w przygotowaniu przyprawa. Maggi bez chemii, konserwantów, z dużą ilością smaku. Domowa i naturalna maggi. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 240 g liści lubczyku
    4 łyżeczki soli
    10 łyżek oleju + 1 łyżeczka oleju do każdego słoika na górę
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pasta z lubczyku - maggi bez chemii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ilość - 3 słoiki (200 ml)

    Liście lubczyku pozbawione grubych łodyg wypłukać, odcedzić na sitku, pokroić i przełożyć do wyższego naczynia. Dodać sól i olej, wymieszać. Wszystko zblendować na pastę. Przełożyć do słoików i na górę każdego dać łyżeczkę oleju.

    Słoiki z pastą zakręcić i przechowywać w lodówce. Pasta z lubczyku pasuje do zup i sosów. Grube łodygi zamrozić i dodawać do zup podczas gotowania.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Lubczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować