Pasta z lubczyku idealna do zup i sosów. Banalnie prosta w przygotowaniu przyprawa. Maggi bez chemii, konserwantów, z dużą ilością smaku. Domowa i naturalna maggi. Polecam!
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
240 g liści lubczyku
4 łyżeczki soli
10 łyżek oleju + 1 łyżeczka oleju do każdego słoika na górę
Pasta z lubczyku - maggi bez chemii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ilość - 3 słoiki (200 ml)
Liście lubczyku pozbawione grubych łodyg wypłukać, odcedzić na sitku, pokroić i przełożyć do wyższego naczynia. Dodać sól i olej, wymieszać. Wszystko zblendować na pastę. Przełożyć do słoików i na górę każdego dać łyżeczkę oleju.
Słoiki z pastą zakręcić i przechowywać w lodówce. Pasta z lubczyku pasuje do zup i sosów. Grube łodygi zamrozić i dodawać do zup podczas gotowania.
Komentarze