Herbaciany piernik

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przepyszny i wilgotny piernik wspaniały do kawy oraz herbaty.

  • 15 min

Składniki:

  • 125 g roztopionej margaryny
    1 saszetka herbaty
    2 jajka
    2 i 1/2 szklanki mąki
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka przyprawy do piernika
    1 szklanka cukru
    sok z 1 cytryn
    1/2 szklanki rodzynek
    4 jabłka

Herbaciany piernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy i miksujemy na mus.
    Herbatę zaparzamy w 1/2 szklanki wrzątku i wrzucamy do niej rodzynki.
    Jajka ubijamy z cukrem na puch, dodajemy margarynę a następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i przyprawą. Na koniec dodajemy zmiksowane jabłka na mus i herbatę z rodzynkami.
    Ciasto przenosimy do keksówki wyłożonej papierem i pieczemy około 60 minut w 180C

Komentarze

Podobne przepisy