Pasta kanapkowa z awokado i rukoli

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób

Pyszna i lekka pasta kanapkowa z awokado i rukoli. Wyśmienicie się komponuje z jajkiem sadzonym lub jajkiem w koszulce.

  • 10 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • awokado
    garść rukoli
    sól
    pieprz
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta kanapkowa z awokado i rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, za pomocą łyżki wydrążyć środek. Awokado przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny. Za pomocą blendera miksujemy na gładką masę. Do awokado dodajemy drobno posiekaną rukolę. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pasta najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem i jajkiem w koszulce lub sadzonym. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować