Pasta jajeczna z pomidorkami

0 (0 ocen)

Pasta jajeczna z dodatkiem słodkich, żółtych pomidorków koktajlowych. W sezonie warto spróbować tego prostego w wykonaniu i jakże smacznego dodatku na kanapki. Polecam!

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    200 g żółtych pomidorków koktajlowych (gruszkowe lub śliwkowe)
    14 cm – owy kawałek smukłego pora (50 g)
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka posiekanej mięty
    2 łyżki oliwy lub oleju
    2 łyżeczki majonezu
    sól do smaku
    cukier do smaku
    pieprz kolorowy mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Kanapki Majonez Pasty

Pasta jajeczna z pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczna z pomidorkami 1. Pora posiekać i smażyć na rozgrzanej oliwie/oleju 5 min, mieszając. Dołożyć pokrojone na ósemki pomidorki i dusić kolejne 5 min. Wystudzić. Jajka obrać ze skorupek i zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej. Dodać pomidorki z porem i posiekane zioła. Dołożyć majonez i całość dokładnie wymieszać. Pastę doprawić przyprawami do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować