Pasta jajeczna śniadaniowa z pomidorem i smażonym selerem naciowym

4.25 (4 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

To jest jedna z lepszych past, które zrobiłam. Domownicy to potwierdzili. Chyba sukces tkwi w przesmażonym na masełku selerze naciowym, który nabrał nowego, lepszego smaku.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 małych jajek ugotowanych na twardo
    3 łodygi selera naciowego + masełko do smażenia
    3 suszone pomidory
    mały pęczek szczypioru
    szalotka
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    pieprz młotkowany z kolendrą do smaku
    sól do smaku
    3-4 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.25 (4 ocen)

Pasta jajeczna śniadaniowa z pomidorem i smażonym selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotowane na twardo obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce.
    Seler naciowy pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na masełku. Wystudzić.
    Pomidory suszone pokroić w drobną kostkę. Szalotkę też pokroić w drobną kostkę.
    Szczypior i natkę pietruszki drobno pokroić.
    Wszystkie składniki przełożyć do salaterki i dodać pieprz młotkowany, majonez i sól do smaku. Dokładnie wymieszać.
    Zajadać z dobrym pieczywem.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować