To jest jedna z lepszych past, które zrobiłam. Domownicy to potwierdzili. Chyba sukces tkwi w przesmażonym na masełku selerze naciowym, który nabrał nowego, lepszego smaku.
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
5 małych jajek ugotowanych na twardo
3 łodygi selera naciowego + masełko do smażenia
3 suszone pomidory
mały pęczek szczypioru
szalotka
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
pieprz młotkowany z kolendrą do smaku
sól do smaku
3-4 łyżki majonezu
Pasta jajeczna śniadaniowa z pomidorem i smażonym selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotowane na twardo obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce.
Seler naciowy pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na masełku. Wystudzić.
Pomidory suszone pokroić w drobną kostkę. Szalotkę też pokroić w drobną kostkę.
Szczypior i natkę pietruszki drobno pokroić.
Wszystkie składniki przełożyć do salaterki i dodać pieprz młotkowany, majonez i sól do smaku. Dokładnie wymieszać.
Zajadać z dobrym pieczywem.
Smacznego
Komentarze