Paprykowy kociołek z klopsikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewki,seler,cebulę i ziemniaki obrać.
Marchewkę pokroić w dość grube plastry,cebulę posiekać w kostkę,seler zetrzeć na tartce o grubych oczkach,ziemniaki pokroić w kostkę.
Paprykę pokroić w kostkę,fasolkę obrać,umyć.
Zagotować bulion,wszystkie warzywa wrzucić do niego,dodać pomidory.
Posolić,gotować około 20 minut.
Mięso mielone wymieszać z surowym ryżem,przyprawić solą i pieprzem.
Z mięsa formować kulki,obtaczać w mące i wrzucać do zupy.
Gotować 20 minut.Doprawić papryką,majerankiem,pieprzem.
Porady
Wielkość pulpetów zależy od upodobań,można robić malutkie,albo i większe.
Podczas mieszania zupy,trzeba uwazać,żeby pulpetów nie uszkodzić.
Komentarze