Paprykowe placuszki z kaszy jaglanej z żółtym serem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Takie placuszki paprykowe są świetną propozycją na śniadanie kolacje, na przekąskę... aj zawsze i wszędzie to dobry pomysł! Idealnie smakują na ciepło - jak jeszcze ser apetycznieee się ciągnieeee, ale lubię je podjadać nawet i zimne.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • (około 11 sztuk)
    100g kaszy jaglanej
    1 cebula
    3 łyżki mąki pszennej (płaskie)
    5 łyżek mleka
    1 jajko
    1 łyżka papryki w proszku
    1 łyżeczka majeranku
    sól, pieprz
    Dodatkowo:
    3-4 plastry żółtego sera
    Ponadto (opcjonalnie):
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Paprykowe placuszki z kaszy jaglanej z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną ugotować według przepisu z opakowania i pozostawić do całkowitego ostudzenia.
    Następnie dodać posiekaną cebulę, jajko, mleko, mąkę pszenną, paprykę w proszku oraz majeranek.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
    Patelnię delikatnie wysmarować olejem i za pomocą łyżki wykładać nieduże porcje ciasta.
    (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)
    Placki smażyć z obu stron do momentu - aż będą lekko rumiane.
    Po przewróceniu na drugą stronę na każdym placuszku ułożyć po kawałku żółtego sera.
    (Powinien odrobinę roztopić się.)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować