Paprykowe mielone a'la gyros

5 (140 ocen)

Aromatyczne, wzbogacone papryką kotlety mielone z dodatkiem przyprawy do gyrosa to pyszna alternatywa dla tradycyjnego mielonego. Tego połączenia warto spróbować:)

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
    1 duża papryka
    1 mała cebula
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    1 mała czerstwa bułka
    3 łyżeczki przyprawy do gyrosa
    sól, pieprz do smaku
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Paprykowe mielone a'la gyros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu.Ostudzić.
    Bułkę namoczyć w wodzie, a następnie odcisnąć.
  • 2. Mięso przełożyć do miski. Dodać odciśniętą bułkę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę z cebulą oraz przyprawy. Wyrobić ręką zwartą masę.
  • 3. Formować okrągłe, średniej wielkości kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć z obu stron na oleju do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

4.98 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie
mielone a'la schabowe

To może cię zainteresować