Papryka marynowana

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Papryka marynowana

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 szt papryki czerwonej
    3 szt papryki zielonej
    2 szt papryki żółtej
    zalewa:
    8 szkl wody
    1 szkl octu
    1,5 szkl cukru
    2 łyżki soli
    4 ziarnka ziela angielskiego
    4 liście laurowe
    dodatkowo:
    olej (po 2 łyżki na słoik)
    czosnek (po 1 ząbku na słoik)
    gorczyca (po 1 łyżeczce na słoik)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Papryka marynowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy i kroimy w słupki. Wkładamy do słoików,wsypujemy gorczycę,dodajemy po 1 ząbku czosnku i odstawiamy, robimy zalewę.
    zalewa: Gotujemy wodę z cukrem, solą, zielem angielskim i liściem laurowym. Po zagotowaniu dodajemy ocet. Zalewą zalewamy paprykę tak aby zostało jeszcze miejsce na 2 łyżki oleju. Po wlaniu zalewy octowej do słoików dodajemy olej, zakręcamy i pasteryzujemy ok.10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować