Papryka marynowana

4.49 (194 ocen)

Każdego roku marynuję paprykę, zawsze staram się żeby była w różnych kolorach. Zimą wykorzystuję do różnych sałatek.

Składniki:

  • 2 kilogramy papryki

    Zalewa:

    4 szklanki wody

    0,5 szklanki octu

    1 szklanka cukru

    2 łyżeczki soli

    Dodatkowo:

    gorczyca

    ziele angielskie

    listek laurowy
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Papryka marynowana

Papryka marynowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z papryki usuwamy gniazda nasienne, dokładnie myjemy. Kroimy w paski lub na mniejsze kawałki. Do umytych i wyparzonych słoików wsypujemy po pół łyżeczki gorczycy, 3 ziarna ziela angielskiego i 2 listki laurowe, składamy paprykę. Składniki zalewy zagotowujemy, gorącą zalewą zalewamy paprykę poukładaną w słoikach. Pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować