Papryka faszerowana mięsem mielonym i kaszą

  • wyświetlono: 4625 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Kolorowe danie, które pięknie wygląda na talerzu

Składniki

- 4 duże czerwone papryki
- 500 g mięsa mielonego
- 1 saszetka kaszy jęczmiennej
- 1 nieduża cebula
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- 2 łyżki oliwy lub oleju
- łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Papryka faszerowana mięsem mielonym i kaszą

  • 1. Papryki umyć, odkroić górną część, usunąć gniazda nasienne.
    Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić.
    W misce wymieszać ostudzoną kaszę z mięsem mielonym, cebulą startą na tarce, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem i natką pietruszki.
    Papryki wypełnić farszem, zakryć wcześniej odkrojonymi górnymi częściami. Włożyć do naczynia żaroodpornego z niewielką ilością wody. Papryki spryskać oliwą i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-45 minut. Papryki powinny się lekko podpiec.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Papryka

Dodane przez: JulkaTomeczek

Papryka faszerowana mięsem mielonym

Papryka faszerowana mięsem mielonym...

Cukinia faszerowana mięsem mielonym i pomidorami

Dodane przez: bogusia82

Cukinia faszerowana mięsem mielonym i pomidorami

Cukinia z mięsem mielonym to doskonały...

Papryk a faszerowana miesem

Dodane przez: teresa-kr

Papryka faszerowana mięsem mielonym

Uwielbiam połączenia mięsa i warzyw

papryka

Dodane przez: Konto nieaktywne

Papryka faszerowana mielonym mięsem i ryżem

Papryka faszerowana mięsem mielonym...

Kabaczek faszerowany mięsem mielonym i papryką

Dodane przez: Cukiereczek

Kabaczek faszerowany mięsem mielonym i papryką

Pyszne połączenie świeżych warzyw...

Papryki w piekarniku

Dodane przez: Milenka

Papryka faszerowana mięsem mielonym

Postanowiłam stworzyć swoją wersje...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE