Papryczki w bekonie

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pomysłowa przekąska na każdą okazje, smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -15 papryczek
    -30 plasterków boczku
    -400g mięsa mielonego wołowego
    -1 cebula
    -1 jajko
    -opakowanie mini mozarelli
    -olej
    -pieprz, sól, papryka wędzona
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Papryczki w bekonie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryczki zawijańce 1. Cebule kroimy w kosteczke i podsmażamy, gdy już przestygnie dodajemy mięso mielone, jajko, sól pieprz i szczypte papryki wędzonej. Papryczki myjemy, kroimy na pół i za pomocą łyżeczki nakładamy farsz, kładziemy dwa plasterki mini mozarelli i owijamy papryczke boczkiem.
    Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni i pieczemy przez 30 minut.

Porady

Mięso mielone możemy zastapić swoim ulubionym twarożkiem, smakuje równie obłędnie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bekon Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować