Papryczki w bekonie

  • wyświetlono: 260 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pomysłowa przekąska na każdą okazje, smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno.

IMG_20191029_071741
  • 30 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

-15 papryczek
-30 plasterków boczku
-400g mięsa mielonego wołowego
-1 cebula
-1 jajko
-opakowanie mini mozarelli
-olej
-pieprz, sól, papryka wędzona

Sposób przygotowania przepisu:

Papryczki w bekonie

  • Papryczki zawijańce1. Cebule kroimy w kosteczke i podsmażamy, gdy już przestygnie dodajemy mięso mielone, jajko, sól pieprz i szczypte papryki wędzonej. Papryczki myjemy, kroimy na pół i za pomocą łyżeczki nakładamy farsz, kładziemy dwa plasterki mini mozarelli i owijamy papryczke boczkiem.
    Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni i pieczemy przez 30 minut.

Porady

Mięso mielone możemy zastapić swoim ulubionym twarożkiem, smakuje równie obłędnie.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

bekonmozarellapapryczki

Komentarze

Podobne przepisy

kalafior

Dodane przez: Habibi Chi

Kalafior w chrupiącej ostrej panierce

Pyszny chrupiący kalafior w lekko...

Cukinia w cieście

Dodane przez: ankad21

Cukinia w cieście

Pyszna, bardzo szybka w wykonaniu...

śledzie

Dodane przez: JulkaTomeczek

Śledzie w musztardzie

Mój mąż uwielbia śledzie przyrządzone...

Jajecznica w tortilli

Dodane przez: monika016

Jajecznica w tortilli

Te placki można wykorzystać na...

Kabanosy

Dodane przez: JulkaTomeczek

Kabanosy w cieście francuskim

Pyszna i szybka przekąska która...

Klopsiki rybne w occie

Dodane przez: zzewa

Klopsiki rybne w occie

W zamrażarce znalazłam różne ryby...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE