Panowie Ślimakowie :-)

  • wyświetlono: 236 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszna przekąska - zdrowa i kolorowa,dzieci je uwielbiaja:-)

Dobika
Publikacja: Archiwalne przepisy
  • 2 porcje
  • Łatwy

Składniki

- parówki cienkie delikatesowe: 2 sztuki
- pomidor średni: 1 sztuka
- pomidorek koktailowy: 1 sztuka
- świeże truskawki: 2 sztuki
- kawior czarny/ziarenka: 4 sztuki
- lukier w pisakach/brązowy i żółty: 2 sztuki
- sałata liście: 2 sztuki

Sposób przygotowania przepisu:

Panowie Ślimakowie :-)

  • 1. Parówki ugotować i lekko przestudzić.Pomidory umyć,przekroić na połówki,po środku każdego zrobić nożem małe wgłębienie,by lekko nachodzili jeden na drugi.Truskawki umyć,oczyścić z szypułek,szerszą część odciąć,zostawiając dzióbek - połówki pomidorów dać na dół,na nie nałożyć połówki pomidorków koktajlowych,na koniec truskawkę i wbić wykałaczkę - mamy muszelki :-)
  • 2. Sałatę wyłożyć na talerz,położyć na nią parówki,wbić koniec wykałaczki z "muszelek" by przymocowały się do parówki,z wyciętych środków pomidorka wykroić cztery paseczki,będą "rogi" ślimaczków,nożem zrobić z przodu parówki nacięcia i włożyć "rogi",zrobić oczka z kawioru.
    Z pisaków wyciskać lukier,tworząc w ten sposób "zawitki" na muszelkach, brązowym lukrem porobić kreseczki na "ciałku" ślimaczków i podawać do schrupania:-)
KHWS_03-2014

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

konkurs_podwieczorek

Komentarze

Podobne przepisy

Wieprzowe zimne nóżki z koperkiem

Dodane przez: ewaeu

Wieprzowe zimne nóżki z koperkiem

To danie szczególnie ulubili sobie...

Półgęsek peklowany

Dodane przez: ewaeu

Półgęsek peklowany

Bardzo popularne danie w kuchni...

ciasto

Dodane przez: marysiaz

Idealne ciasto na tartę II

Panie i Panowie, przedstawiam Wam...

Parówki z żółtym serem w cieście

Dodane przez: marika1503

Parówki z żółtym serem w cieście

Świetna przekąska nie tylko dla...

image-0kc0d7a

Dodane przez: monikismakołyki

Kanapeczki z wędzonym łososiem i serkiem

Pan Łosoś zakochany miłością nas...

Ryżowo-jabłkowo.

Dodane przez: PolskaGotuje

Ryżowo-jabłkowo.

Przepyszna i szybka w wykonaniu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE