Papryka zapiekana z dzikim ryżem i mięsem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna i soczysta papryka z wspaniałym nadzieniem - pełna aromatu i wspaniałego smaku!!!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - duże papryki czerwone: 4 sztuki
    - dziki ryż: 100 gramów
    - mięso mielone wieprzowo-wołowe: 400 gramów
    - młoda marchewka/średnia: 3 sztuki
    - przecier pomidorowy: 4 łyżki
    - śmietana 18%: 330 mililitrów
    - cukier: 1 łyżeczka
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - kostka rosołowa warzywna: 1 sztuka
    - sól i pieprz świeżomielony: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryka zapiekana z dzikim ryżem i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryka nadziewana dzikim ryżem 1. Paprykę umyć,osuszyć,odkroić górę,oczyścić nasionka.
    Ryż włożyć do zimnej wody zagotować,pogotować 3min,wyłączyć i pozostawić pod przykryciem na 5min.Odcedzić nadmiar wody,wyłożyć do miski,dodać mięso mielone,oczyszczoną i startą na grubych oczkach,marchewkę,doprawić solą i pieprzem do smaku - farszem nadziewać papryki i przykrywać "czapeczkami",skropić oliwą i wstawić do rozgrzanego na 180C piekarnika.Piec 20-25min.
  • 2. Zagotować szklankę wody z kostką warzywną,powoli wlewać śmietankę,mieszając,zagotować,dodać przecier pomidorowy - zagotować,pogotować 5min.,doprawić cukrem,solą i pieprzem do smaku.
    Podawać paprykę polaną sosem!
    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować