Panierowany schab w sosie jasnym do pieczeni

4.5 (189 ocen)

  • 25 min

Delikatna,pyszna mokra panierka (dzięki gorącemu sosowi, ) pod którą kryje się schab. Szybki i łatwy sposób na gorący obiad.

  • 25 min

Składniki:

  • - plastry schabu
    - jajko
    - bułka tarta
    - mąka
    - sól, pieprz
    - olej
    - sos do pieczeni jasny lub ciemny
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Panierowany schab w sosie jasnym do pieczeni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbić tłuczkiem i lekko posolić Następnie każdy plaster maczamy w mące, a następnie panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju.
  • 2. Pod koniec smażenia, dolewamy na patelnie z mięsem trochę oleju, a następnie rozrobiony wg. przepisu na opakowaniu sos. Wszystko razem mieszamy, i przewracamy co chwilę mięso. Gotować ok 2 minuty do zgęstnienia sosu.
  • 3. Podawać z gorącą kaszą, i dowolną surówką,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować