Panierowana tortilla z nadzieniem szpinakowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

bardzo smaczny obiad:)

  • 30 min

Składniki:

  • 6 placków tortilli
    2 jajka
    ½ szklanki bułki tartej
    500 g szpinaku świeżego lub mrożonego
    150 g sera feta (ok. pół kostki)
    1 łyżka śmietany
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka masła
    przyprawy do smaku: pieprz, bazylia, oregano, papryka słodka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Panierowana tortilla z nadzieniem szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Panierowana tortilla z nadzieniem szpinakowym 1. Przygotowujemy farsz szpinakowy. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle aby je zeszklić. Szpinak świeży myjemy, osuszamy, kroimy drobno i dodajemy do cebuli. Jeżeli jest to szpinak mrożony dodajemy go bez wcześniejszego rozmrażania. Smażymy tak długo aż szpinak stanie się miękki. Gdy to nastąpi dodajemy łyżkę śmietany i smażymy tak długo, aż połączy się ze szpinakiem. Na samym końcu dodajemy pokrojony ser feta. Dusimy na małym ogniu aż składniki się ze sobą połączą. Doprawiamy przyprawami do smaku i zdejmujemy z ognia do lekkiego przestudzenia.
  • Panierowana tortilla z nadzieniem szpinakowym 2. Na każdy placek tortilli nakładamy farsz i zawijamy w rulonik. Tak przygotowane placki panierujemy w jajku i bułce tartej i podsmażamy do zarumienienia na rozgrzanej patelni.
  • Panierowana tortilla z nadzieniem szpinakowym 3. Możemy podawać w całości lub pokroić na mniejsze kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować