Panierowana rolada ziemniaczana z kapustą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna rolada z nadzieniem z kapusty kiszonej i mięsa, po upieczeniu panierowana. Szybka do wykonania, sprawdzi się na obiad z rodziną lub spotkanie ze znajomymi.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Masa ziemniaczana:
    50 dag. ugotowanych ziemniaków
    1 szklanka mąki ziemniaczanej
    2 jajka
    1 łyżka oleju
    po 2 szczypty soli i pieprzu
    Farsz z kapusty:
    40 dag. kapusty kiszonej
    1 marchewka
    1 cebula
    20 dag. ugotowanego i pokrojonego mięsa np. z rosołu
    2 łyżki masła
    sól i pieprz do smaku
    przyprawa maggi do smaku
    Panierka:
    4 łyżki mąki
    2 jajka
    2 łyżki białego sezamu
    6 łyżek bułki tartej
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    blaszka
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Panierowana rolada ziemniaczana z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Kapustę zalewam wodą, gotuję do miękkości, odciskam, kroję. Pokrojoną cebulę szklę na maśle, dodaję startą marchewkę, duszę, podlewam odrobiną wody, dodaję kapustę, mięso, duszę, próbuję, doprawiam przyprawami. Farsz musi być dobrze odparowany, suchy. Składniki masy ziemniaczanej zagniatam, wałkuje na prostokąt, pokrywam farszem, zwijam roladę.
  • jk 2. Roladę zawijam w papier, układam na blasze i piekę 30 minut w temp. 180 stopni.
  • jk 3. Ostudzoną roladę kroję w plastry ok. 1 cm. , panieruję w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej zmieszanej ze sezamem. Smażę na oleju na rumiano. Podaję na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować