Panierowana miruna na warzywach

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ryba w panierce z chrupkimi warzywami zawsze się sprawdzi na szybki obiad.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. warzyw mieszanych: marchew, pietruszka, seler, por
    1 litr wody
    listek laurowy
    1 łyżka soli
    2 ząbki czosnku
    40 dag. płatów miruny
    sól i pieprz do smaku
    sok z cytryny
    2 jajka
    3 łyżki mąki
    3 łyżki bułki tartej
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Panierowana miruna na warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Panierowana miruna w arzywach 1. Warzywa obieram,myję i kroję w słupki, gotuję do miękkości w wodzie z dodatkiem soli, obranego czosnku, listka laurowego. Odcedzam.
  • Panierowana miruna w warzywach 2. Rybę myję, kroję na kawałki, skrapiam sokiem, przyprawiam solą i pieprzem. Po 10 minutach panieruję w mące,rozmieszanym jajku i bułce tartej. Smarzę na rozgrzanym oleju, osączam z nadmiaru tłuszczu.
  • 3. Warzywa układam na talerzu, rybę na warzywach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miruna Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować