Ryba w panierce z chrupkimi warzywami zawsze się sprawdzi na szybki obiad.
50 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1 kg. warzyw mieszanych: marchew, pietruszka, seler, por
1 litr wody
listek laurowy
1 łyżka soli
2 ząbki czosnku
40 dag. płatów miruny
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny
2 jajka
3 łyżki mąki
3 łyżki bułki tartej
Dodatkowo:
olej do smażenia
Panierowana miruna na warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa obieram,myję i kroję w słupki, gotuję do miękkości w wodzie z dodatkiem soli, obranego czosnku, listka laurowego. Odcedzam.
2.Rybę myję, kroję na kawałki, skrapiam sokiem, przyprawiam solą i pieprzem. Po 10 minutach panieruję w mące,rozmieszanym jajku i bułce tartej. Smarzę na rozgrzanym oleju, osączam z nadmiaru tłuszczu.
Komentarze