Miruna w sosie pomidorowym na ciepło

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ryba w sosie pomidorowym to coś, co mój mąż może jeść na okrągło, zaczynając od śniadania, a kończąc na kolacji. Oczywiście na ciepło, z kromką pachnącego pieczywa bądź z ziemniakami z wody. A rybka, jest aromatyczna, otoczona smakowitym sosem pomidorowym. To posiłek szybki w przygotowaniu :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety miruny
    2 szklanki passaty-przecieru pomidorowego
    1 cebula
    3 ząbki czosnku posiekanego
    100 ml. białego, wytrawnego wina
    2 łyżki masła
    1 liść laurowy
    1 łyżka czubrycy zielonej
    sól i pieprz cytrynowy do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Sosy

Miruna w sosie pomidorowym na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Miruna w sosie pomidorowym na ciepło 1. Na maśle szklę pokrojoną w pół plasterki cebulę, dodaję czosnek , czubrycę, po dwie szczypty soli i pieprzu cytrynowego, przecier pomidorowy, wino i listek laurowy, doprowadzam do zagotowania i na małym ogniu gotuję ok. 5 minut. Filety ryby myję, osuszam papierowym ręcznikiem, kroję na kawałki, oprószam lekko solą i pieprzem cytrynowym, przekładam do sosu i duszę pod przykryciem ok. 10 minut, lekko mieszając. Danie zestawiam z ognia, pozostawiam na 10 minut, podaję ciepłe.

Porady

Ryby w sosie nie można silnie mieszać-bo się rozpadnie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miruna Pomidor Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować