Owsiankowy torcik śniadaniowy

0 (0 ocen)

Pyszne owocowo- bakaliowe śniadanie, które podane w tej formie zachęci niejednego niejadka.

Składniki:

  • Dla dwóch osób:

    400ml mleka
    6 łyżek płatków owsianych
    3 łyżki płatków jaglanych błyskawicznych
    3 łyżki musli z bakaliami
    2 łyżki rodzynek
    2 łyżki jagód goji
    2 łyżki dżemu cukiniowego domowego
    2 łyżki dżemu z rokitnika
    1 gruszka
    2 łyżki orzechów laskowych
    1 łyżka miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Owsiankowy torcik śniadaniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko rozdzielamy po połowie do dwóch małych rondelków, podgrzewamy i wsypujemy do jednego płatki owsiane, a do dugiego płatki jaglane. Gotujemy ok 3 minuty, Do płatków owsianych dodajemy musli. Wykładamy po odrobinie na spód słoiczków, zasypujemy rodzynkami, przykrywamy owsianką jaglaną, jagodami goji, dżemem cukiniowym domowym, ponownie owsianką, jaglanką, a na wierzch dajemy 100% dżem z rokitika. Gruszkę obieramy, kroimy w większą kostkę i podpiekamy z miodem i posiekanymi orzechami laskowymi. Wykładamy na wierzch naszych słoiczkowych śniadań.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować