Owsiane wegańskie naleśniki

4.5 (162 ocen)

  • 20 min

Są to ulubione naleśniki całej mojej rodziny. A dodatek z płatków owsianych świetnie wzbogaca smak.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 szklanki mleka sojowego
    1/4 szklanki drobno zmielonych płatków owsianych
    mąka pszenna
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Owsiane wegańskie naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do jednej miski wlewamy mleko, wsypujemy zmielone płatki owsiane i razem mieszamy. Następnie dosypujemy mąkę ciągle mieszając aż do uzyskania ciasta o odpowiedniej konsystencji (tj. taka jak przy zwykłym cieście naleśnikowym).
    Tak przygotowane ciasto wylewamy na patelnię, formujemy naleśnika o odpowiadających nam wymiarach i smażymy na obu stronach.

Porady

Do ciasta możemy dodać przypraw w zależności od sposobu podania i indywidualnych preferencji. Gdy naleśniki mają być podawane na słodko możemy dosypać cukru waniliowego i cynamonu, a gdy z pikantnym farszem możemy dodać curry i kurkumę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować