Owoce ogrodowe pod owsianą kruszonką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Owoce ogrodowe - porzeczki, agrest, truskawki i rabarbar pod chrupiącą kruszoną z płatkami owsianymi.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kruszonka:
    Płatki owsiane - 3 łyżki
    Mąka owsiana - 1 łyżka
    Masło (zimne) - 1 łyżka
    Cukier - 1 łyżka
    Cynamon - 1/2 łyżeczki

    Owoce:
    porzeczki czerwone - 1 garść
    porzeczki czarne - 1 garść
    truskawki - 1 garść
    agrest - 1 garść
    rabarbar - 1 łodyga
    cukier - 1 łyżka opcjonalnie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Owoce ogrodowe pod owsianą kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Owoce ogrodowe pod owsianą kruszonką 1. Zimne masło kroimy na mniejsze kawałeczki i mieszamy z resztą składników na kruszonkę. Wkładamy na 10 minut do lodówki.

    Rabarbar obieramy i kroimy na małe kawałki. Wszystkie owoce mieszamy i dodajemy cukier. Jeśli w przepisie pomijacie rabarbar to cukier też możecie pominąć - reszta owoców jest wystarczająco słodka.

    Owoce wykładamy do kokilek i posypujemy kawałkami kruszonki.

    Zapiekamy w 180 stopniach 15 minut. Podajemy gorące.

Porady

Owoce można oczywiście dowolnie zmieniać - wybierzcie te, które najbardziej lubicie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować