Otulona kaszą cukinia z piekarnika

  • wyświetlono: 227 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Przepyszny i łatwy w przygotowaniu efekt moich kulinarnych fantazji :)

Bernadetta
  • 2 porcje
  • Łatwy

Składniki

- cukinia zielona średnia: 1 sztuka
- białka jaj: 2 sztuki
- kasza jęczmienna ugotowana: 1 szklanka
- mozzarella: 5 dekagramów
- natka pietruszki (czubata): 3 łyżki
- mąka pszenna (kilka łyżek): 1 sztuka
- sól, pieprz do smaku: 1 sztuka

Sposób przygotowania przepisu:

Otulona kaszą cukinia z piekarnika

  • 1. Do kaszy jęczmiennej dodajemy drobno pokrojoną mozzarellą oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
  • 2. Cukinię dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i kroimy mniej więcej w 1 cm talarki. Panierujemy w mące, następnie w rozkłóconym białku jajka i kaszy z dodatkami.
  • 3. Cukinię układamy na papierze do pieczenia i gotowania i pieczemy około 15 minut w 180-190 stopniach. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latoobiadwiosnakonkurs_na_zdrowie

Komentarze

Podobne przepisy

Grillowana cukinia z warzywami i kaszą jaglaną

Dodane przez: anemon

Grillowana cukinia z warzywami i kaszą jaglaną

Grillowana cukinia wypełniona farszem...

Pstrąg z piekarnika

Dodane przez: Mechanik

Pstrąg z piekarnika

Pstrąg z piekarnika w klasycznym...

Faszerowana cukinia z tatrzańską nutą

Dodane przez: manalatar

Faszerowana cukinia z kaszą gryczaną i oscypkami

Pomysł na potrawę zrodził się z...

Placuszki warzywne

Dodane przez: PolskaGotuje

Placuszki warzywne z piekarnika

Placuszki warzywne pieczone w piekarniku...

Roladki z papryką otulone boczkiem

Dodane przez: joanna30

Roladki z papryką otulone boczkiem

Pyszne i soczyste mięso z kurczaka...

pychota :)

Dodane przez: beciiaaa

Cukinia faszerowana mięsem mielonym z kaszą...

Pyszna cukinia z wyjątkowym nadzieniem....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE