Otulona kaszą cukinia z piekarnika

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przepyszny i łatwy w przygotowaniu efekt moich kulinarnych fantazji :)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia zielona średnia: 1 sztuka
    - białka jaj: 2 sztuki
    - kasza jęczmienna ugotowana: 1 szklanka
    - mozzarella: 5 dekagramów
    - natka pietruszki (czubata): 3 łyżki
    - mąka pszenna (kilka łyżek): 1 sztuka
    - sól, pieprz do smaku: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Otulona kaszą cukinia z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do kaszy jęczmiennej dodajemy drobno pokrojoną mozzarellą oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
  • 2. Cukinię dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i kroimy mniej więcej w 1 cm talarki. Panierujemy w mące, następnie w rozkłóconym białku jajka i kaszy z dodatkami.
  • 3. Cukinię układamy na papierze do pieczenia i gotowania i pieczemy około 15 minut w 180-190 stopniach. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować