Otrębowo - kawowa wyspa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Placuszki : wymieszać otręby,proszek,z wodą a nastepnie dodać jajko.
Rozgrzać patelnię teflonową i usmażyć bez tłuszczu placuszki (średnio 5 sztuk).
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie (3 łyżki wody) i pozostawić do ostudzenia.
Kawę wymieszać z wodą (2 lub 3 łyżki), dodać słodzik i aromat.Gdy przestygnie wymieszać z serkiem i dodać rozpuszczoną żelatynę.
Placuszki przekroić na pół, rozłożyć jedną część na talerzyku tworząc koło,wyłożyć część gęstniejącej masy, dokładnie rozsmarowac,następnie ułożyć resztę placuszków i resztę masy,uformowac 'kopczyk" wierzch można posypać gorzkim kakao. Włożyć do lodówki do zgęstnięcia.
Porady
Aromaty można dowolnie zmieniac na śmietankowy lub migdałowy,Wierzch zamiast kakao można oprószyć kawą.
Komentarze