Wyspa czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kawę rozpuścić. Żelatynę rozpuścić. Wymieszać kawę z żelatyną. Wlać do foremki silikonowej mniejsze półkole. Wkładamy do lodówki na 30 minut.
Przygotowanie masy czekoladowej:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Serek miksujemy i dodajemy pomału przestudzoną troszeczkę czekoladę. Do silikonowych foremek (większe półkole) wlewamy masę czekoladową do połowy. Zatapialny żelkę ,zalewamy resztą masy i wkładamy biszkopcik. I tak samo z pozostałymi. Wkładamy na 40 minut do lodówki.
Glazura:
Cukier, wodę, czekoladę i śmietanę podgrzać w garnku do rozpuszczenia. Żelatynę rozpuścić i zmieszać z glazurą. Lekko przestudzoną glazurą polewać wyjęte z lodówki wyspy.
Komentarze