zrazy nadziane papryką i cebulą

0 (0 ocen)

danie które zachwyci każdego , świetny pomysł na rodzinny obiad

Składniki:

  • kg miesa mielonego
    cebula
    papryka konserwowa
    jajko
    mąka
    pieprz,sól
    maka pszenna
    olej rzepakowy do smażenia
    2 szkl bulionu warzywnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zrazy

Zrazy nadziane papryką i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przekładamy do miski , wbijamy jajko , doprawiamy solą , pieprzem i odrobiną czosnku , wyrabiamy dokładnie ręką , formujemy niewielkie kulki rozgniatamy ręką i na każdym środku układamy kawałek papryki i cebuli. Dokładnie sklejamy , formujemy zrazy, oprószamy w mące i smażymy z każdej strony na złoto. Tak postępujemy do wyczerpania mięsa. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju podsypujemy mąką i zalewamy bulionem , po zagotowaniu dokładamy zrazy i dusimy na małym ogniu przez ok 40 min. Gotowe zrazy podajemy z ziemniakami lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować