Orechiette z suszonymi pomidorami w sosie truflowym

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób

proste danie na obiad dla niespodziewanych gości

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • mąka pszenna 1kg,
    400ml wody,
    5 dag pasty truflowej,
    szczypta soli,
    5ml oliwy truflowej,
    20dag gorgonzoli,
    śmietana 30% 1L,
    10dag suszonych pomidorów,
    białe wino wytrawne 200ml,
    cebula 30dag ,
    pomidorki cherry 30dag
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Orechiette z suszonymi pomidorami w sosie truflowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmąki,wody i soli zagniatamy ciasto,formujemy wałki tak jak na kopytka,następnie kroimy plasterki i każdy wywijamy nożem.Cebulę kroimy w kostkę.pomidorki w ćwiarki a suszone pomidory na połówki.Cebulę podsmażamy na oliwie ,dolewamy wina i redukujemy 1/3 obiętości,dodajemy śmietanę i doprowadzamy do redukcji o połowę.Na koniec dodajemy pastę truflową,doprawiamy solą i pieprzem.Wykładamy na talerze,skrapiamy oliwą,dodajemy pomidory i pokruszoną gorgonzolą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować