Tortellini nadziewane pieczoną kaczką w sosie pomarańczowym

0 (0 ocen)

Najlepsze tortellini jakie jadłam..

Składniki:

  • NA FARSZ:
    kaczka cała,sok pomarańczowy 2L,czosnek jedna główka,cukier kryształ 1kg,imbir świeży 10dag,sól i pieprz do smaku.
    NA CIASTO:
    mąka pszenna 1,2kg,jajka 5 szt,woda do uzupełnienia,sól szczypta

    OPCJONALNIE:
    200 gr ugotowanego i obranego bobu,natka pietruszki, czerwony pieprz,parmezan
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Tortellini nadziewane pieczoną kaczką w sosie pomarańczowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sok pomarańczowy wstawić z cukrem i zredukować do połowy obiętości.Dzień wcześniekj kaczke natrzeć solą,pieprzem i połową roztartego czosnku,odstawić na 12 godzin,potem piec w 140st półtorej godziny.Po upieczeniu i wystudzeniu obrać mięso i zmielić,doprawić solą,pieprzem,pozostałą częścia czosnku,połowa startego imbiru i ok połowa sosu pomarańczowego.Wymieszać.Przygotować ciasto.Jaja wbić do pojemnika z miarką i dopełnić do 600ml,mąkę wyrobić z woda ,jajkami i solą.Przygotowane ciasto wałkujemy na cienkie płaty,nakładamy farsz w odstępach,przykrywamy drugim płatem ciasta,wycinamy kwadraty i sklejamy dwa przeciwległe brzegi,sklejamy jak uszka.Gotujemy 2-3min. Pozostały imbir wrzucamy do sosu pomarańczowego,podgrzewamy i podajemy z ugotowanymi pierożkami. Opcjonalnie możemy przygotowac sałatke na ciepło,rozgrzewamy na patelni masło i odrobine oliwy, wrzucamy wyciśnięty ząbek czosnku, potem bób, posypujemy ziarenkami czerwonego pieprzu i posiekana natka pietruszki, chwilke podsmażamy i podajemy razem z pierożkami.SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować