nadziewana pieczeń z kurczaka pod bekonowym płaszczem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

bardzo łatwe danie główne jak również szybka przekąska po pokrojeniu na plasterki serwowana na zimno

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pierś z kurczaka podwójna: 1 sztuka
    - bekon w plasterkach: 20 plastrów
    - suszone pomidory: 10 sztuk
    - cebula: 2 sztuki
    - czosnek: 3 ząbki
    - bułka tarta: 50 gramów
    - świeży rozmaryn gałązki: 4 sztuki
    - natka pietruszki świeża posiekana: 1 pęczek
    - parnezan starty: 4 łyżki
    - sól i pieprz: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Nadziewana pieczeń z kurczaka pod bekonowym płaszczem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw przygotowywujemy nadzienie:suszone pomidory i cebulki kroimy w drobną kosteczkę,rozgniatamy czosnek i na tym czosnku siekamy natke pietruszki ( będzie bardziej wyrazisty smak),mieszamy z bułka tartą,odstawiamy.Piersi z kurczaka rozcinamy wzdłuż,przykrywamy folią i lekko rozbijamy tłuczkiem,solimy i pieprzymy,wypełniamy nadzieniem,posypujemy startym parmezanem,mocno rolujemy,uładamy wdłuż ułożonych jeden obok drugiego plastrów bekonu końcem piersi do dołu,owijamy plastrami na przemian i na ukos(będzie przypominało jodełkę).gałązki rozmarynu wetknąc pomiędzy plastry bekonu.Zasznurować nitką kuchenną lub wykałaczkami,piec w piekarniku ok 40min w temperaturze 160stopni....podawać np z frytkami lub tylko sałatką..ja podałam ze szpinakiem podsmażonym na maśle z czosnkiem...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować