Omlet z piekarnika

4.5 (163 ocen)

Ja zrobiłam ten omlet na szybki obiad, ale równie dobrze może być daniem na kolację i na śniadanie.

Składniki:

  • 150 g dowolnej wędliny
    1 cebula
    1/3 papryki żółtej
    1/3 papryki zielonej
    1/3 papryki czerwonej
    6 jajek
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka masła
    1 łyżeczka majeranku
    1/3 szkl mleka
    100 g żółtego sera
    pieprz
    sól

    Forma: średnica 24 cm
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Omlet z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wędlina i warzywa 1. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju z masłem. Dodać pokrojoną wędlinę ( u mnie smażony filet z kurczaka i kiełbasa). Doprawić majerankiem.
  • Jajka 2. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka ubić, dodać sól, pieprz i mleko. Wymieszać z serem.
  • Omlet 3. Do jajek dodać warzywa z wędliną, wymieszać i wylać do natłuszczonej formy.
  • Omlet 4. Piec 20 - 25 min. w temp.180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Papryka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować