Omlet z piekarnika

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Tak podany omlet będzie doskonały zarówno na śniadanie, obiad jak i ciepłą kolację, gdyż wyszedł znakomity:)

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    6 jajek
    50 g sera żółtego
    1 ugotowana marchewka
    200 g kiełbasy
    4 rzodkiewki
    1/3 pora (biała część)
    1 duża cebula
    sól ziołowa
    przyprawa do potraw Kucharek
    oregano
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Omlet z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę i pora kroimy w piórka i również smażymy.
  • 2. Marchewkę kroimy w kostkę.
  • 3. Usmażoną kiełbasę, cebulę, pora, marchewkę przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy.
  • 4. Jajka wbijamy do miseczki, rozbijamy trzepaczką, przyprawiamy, dodajemy starty na tarce o grubych oczkach ser żółty, mieszamy i wlewamy do naczynia żaroodpornego.
  • 5. Rzodkiewkę kroimy w plasterki i układamy na wierzchu omleta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i zapiekamy 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować