Tak podany omlet będzie doskonały zarówno na śniadanie, obiad jak i ciepłą kolację, gdyż wyszedł znakomity:)
20 min
Składniki:
Składniki na 2 porcje:
6 jajek
50 g sera żółtego
1 ugotowana marchewka
200 g kiełbasy
4 rzodkiewki
1/3 pora (biała część)
1 duża cebula
sól ziołowa
przyprawa do potraw Kucharek
oregano
tłuszcz do smażenia
Omlet z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę i pora kroimy w piórka i również smażymy.
2.Marchewkę kroimy w kostkę.
3.Usmażoną kiełbasę, cebulę, pora, marchewkę przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy.
4.Jajka wbijamy do miseczki, rozbijamy trzepaczką, przyprawiamy, dodajemy starty na tarce o grubych oczkach ser żółty, mieszamy i wlewamy do naczynia żaroodpornego.
5.Rzodkiewkę kroimy w plasterki i układamy na wierzchu omleta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i zapiekamy 35 minut.
Komentarze