Omlet z karmelizowaną cebulą i serem pleśniowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Inny omlet

  • 20 min

Składniki:

  • 1 łyżka masła
    1 łyżka oleju słonecznikowego
    1 mała cebula, pokrojona w cienkie plasterki
    3 duże jajka
    40 g sera z niebieską pleśnią, pokruszonego
    sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko Ser

Omlet z karmelizowaną cebulą i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wrzucić po pół łyżki masła i oleju na patelnię i podgrzewać, aż masło się rozpuści. Dodać cebulę i smażyć delikatnie przez około 10 minut, aż się zarumieni i skarmelizuje, mieszając od czasu do czasu.
  • 2. Tymczasem wbić jaja do miski i krótko rozbijać widelcem, wystarczy wymieszać żółtka i białka. Doprawić solą i pieprzem. Dodać cebulę do jaj i delikatnie wymieszać.
  • 3. Na patelni rozgrzać resztę masła i oleju. Gdy patelnia będzie gorąca, wlać jajka. Cheilę smażyć. Posypać serem górę, jeszcze chwilę potrzymać na ogniu, a następnie złożyć na pół.
    Przełożyć na talerz i natychmiast podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ser pleśniowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować