Omlet z brukselką

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pikantny omlet z brukselką to świetna propozycja na obiad. Dla wielbicieli brukselki i nie tylko. Podana w tej formie jest naprawdę pyszna.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Brukselka mrożona-300 g
    Ziemniaki-500 g
    Boczek wędzony-100 g
    Cebula
    Rosół(może być z kostki)-250 ml
    Jajka-5 szt
    Sól, pieprz, wegeta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Omlet

Omlet z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Brukselkę ugotować al dente (ja gotowałam na parze).
    2.Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić w kostkę.
    3.Boczek również pokroić w kostkę.
    4.Boczek stopić na dużej patelni, dodać cebulę, chwilę podsmażyć.
    5.Dodać ziemniaki i całość jeszcze chwilę smażyć.
    6.Wlać rosół, wrzucić brukselkę, przykryć i gotować ok. 20-25 minut.
    7.Jajka roztrzepać, dodać przyprawy, wymieszać i wlać do warzyw.
    8. Zostawić na małym ogniu aż się zetnie.

Porady

Brukselkę można zastąpić innymi warzywami:cukinią, fasolką szparagową. Można dodać resztki wędlin.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować