Omlet z brukselką i warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny i szybki w przygotowaniu omlet z warzywami. Mój omlet jest pełny warzyw i bardzo sycący. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 sztuk brukselki
    40 gram obranej marchewki
    1/2 łyżeczki soli himalajskiej - do gotowania warzyw
    2 szklanki wody - do gotowania warzyw
    1/2 średniej cebuli
    1/6 średniej czerwonej papryki
    2 jajka
    sól - do smaku
    pieprz - do smaku
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Śniadanie

Omlet z brukselką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Omlet z warzywami i gotowanym brokułem 1. Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy sól,zagotowujemy. Brukselkę czyścimy i myjemy. Marchewkę obieramy i myjemy. Warzywa wkładamy do gotującej się wody i gotujemy przez 10 minut. Ugotowane wykładamy na cedzak i przelewamy zimną wodą, odsączamy.
    W międzyczasie obieramy cebulę i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Do miseczki wybijamy jajka dodajemy przyprawy oraz pokrojoną cebulę i paprykę.
    Brukselkę kroimy na ćwiartki a marchewkę w kosteczkę, dodajemy do jajek. Masę jajeczną dokładnie mieszamy z warzywami. Na patelni rozgrzewamy olej i wlewamy mieszankę jajek i warzyw. Smażymy pod przykryciem kilka minut do momentu aż jajka będą ścięte.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Cebula Jajka Marchewka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować