Ogórki w plastrach kiszone

4.32 (170 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kiedyś mi zostały ogórki i postanowiłam je w taki sposób wykorzystać i co roku już je robię ;)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 5 kg ogórków
    • 3 litry wody
    • 3 łyżki soli
    • Koper
    • 1 duży chrzan
Wystaw ocenę:

4.32 (170 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki w plastrach kiszone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ogórki 1. Ogórki myjemy, następnie tniemy na cienkie plastry.
  • ogórki 2. Układamy w słoikach.
  • koper 3. Na wierzch wkładamy trochę kopru.
  • chrzan 4. Chrzan obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do słoika.
  • 5. Wodę mieszamy z solą i zalewamy ogórki tak aby były przykryte.
  • ogórki 6. Zakręcamy słoik i odstawiamy.
  • ogórki 7. Nie pasteryzujemy.
    Ogórki gotowe.
    Smacznego.

Porady

Na litr wody dodaję 1 łyżkę soli

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować