OGÓRKI NADZIEWANE SERKIEM z SZYNKĄ i JABŁKIEM

4.5 (157 ocen)

  • 10 min

Pyszna, lekka i szybka w przygotowaniu przekąska. Polecam na ciepłe, letnie dni. Mogą być ciekawą przekąska w trakcie grillowania, ale i na innych imprezach.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 duże ogórki (ok 400 g)
    100 g miękkiego serka (np. kanapkowego typu Philadefia lub ricotty)
    50 g szynki gotowanej lub konserwowej
    1/2 jabłka
    świeża bazylia lub mięta
    sól
    świeżo mielony pieprz
    1 łyżeczka oliwy z oliwek
    odrobina zgniecionego czosnku (wg uznania)
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki Przekąski Ser

Ogórki nadziewane serkiem z szynką i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki umyć i obrać "w paski". Pokroić na kawałki o długości ok. 5 cm i przy pomocy małego nożyka wydrążyć środek (miękki z pestkami).
  • 2. Serek wymieszać z oliwą, dodać obrane jabłko i szynkę pokrojone w drobną kosteczkę Doprawić rozdrobnioną bazylią (miętą), solą i pieprzem.
  • 3. Tak przygotowanym farszem nadziewać ogórki i podawać. Buon appetito!!!

Porady

Do obrania ogórka najlepiej użyć obieraczki do warzyw.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Ricotta Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować