Ogórki nadziewane

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sezon na świeże ogórki, rzodkiewki z przydomowego ogródka już nie długo się zaczyna. Ja już pierwsze tego typu warzywa dorwałam i przygotowałam z nich przekąskę. Banalna w przygotowaniu, ale za to jak smakuje. W sam raz na śniadanie czy popołudniowe grillowanie z rodziną.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * 2 zielone ogórki
    * 200 g białego sera
    * Pęczek rzodkiewek
    * 2 łyżki posiekanego szczypiorku
    * natkę pietruszki do dekoracji
    * sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Ogórki nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ogórki nadziewane 1. Obierz ogórki, pokrój na kawałki o długości 2 cm, wydrąż część nasion.
  • ogórki nadziewane 2. Rzodkiewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  • ogórki nadziewane 3. Rzodkiewki połącz z rozgniecionym widelcem serem i szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem. Ogórki napełnij masą serową, udekoruj plastrami rzodkiewki i zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka Warzywa Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować