Ogórki z miodem i chili

4.5 (188 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób

Bardzo fajny smak :) słodko- ostry :) Idealne również jako przekąska :)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • ok 2 kg ogórków gruntowych
    gorczyca
    ziele angielskie
    pieprz czarny w ziarnach

    Zalewa:
    1 l wody
    1 szklanka octu 10%
    1 szklanka cukru
    3 łyżki soli
    3 łyżki miodu
    chilli w proszku do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki z miodem i chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki dokładnie myjemy. Obieramy. Kroimy w ćwiartki.
  • 2. Do słoików wsypujemy po kilka ziaren ziela, gorczycy i pieprzu.
  • 3. Składniki na zalewę zagotowujemy.
    Ogórki układamy pionowo w słoikach, zalewamy gorącą zalewą.
    Zakręcamy szczelnie słoiki, ustawjamy je wieczkiem do dołu. I gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować