śledzie w musztardzie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jeśli lubicie wyraźne smaki to te śledzie są dla Was. Są po prostu przepyszne:), u mnie na stole wigilijnym na pewno zagoszczą :)

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag matiasów solonych
    5 łyżek musztardy np miodowej
    olej
    3 cebule
    łyżka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety przepłukać w wodzie, by były mniej słone. Pokroić na małe kawałki.
  • 2. Cebulę pokroić w kostkę, wymieszać z musztardą i pietruszką
  • 3. Śledzie ciasno ułożyć w misce/słoju, przekładać każdą warstwę cebulą z musztardą i polewając niewielką ilością oleju

Porady

Jeśli nie masz musztardy miodowej może być inna :) Śledzie najlepiej odstawić na trzy dni, wtedy się idealnie "przegryzą" i są najlepsze

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować