Ogórki kiszone na zimę

4.46 (203 ocen)

  • 30 min

Ogórki w sam raz do obiadu, kanapek, sałatek.

  • 30 min

Składniki:

  • Ogórki , przyprawy - ziele angielskie , pieprz prawdziwy ziarnisty , gorczyca ,listki laurowe,czosnek, chrzan, liście wiśni, liście dębowe, 10 litrów przegotowanej wody ,20 łyżek soli ,na każdy litr 2łyżki ,koper,
Wystaw ocenę:

4.46 (203 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki kiszone na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ogórki  kiszone  w 10 litrowej    beczce  . 1. Opłukane i przebrane ogórki , bez plam , bez żadnych skaz (bardzo ważne ,żeby się nie psuły,tak samo liście wiśni i dębu bez plamek ,zdrowe , przekładamy kolejno warstwami ,ogórki ,liście przyprawy dość sporą ilość (ja nie żałuję dzięki temu są dobrze przyprawione i przechowują się aż do wiosny.Na koniec zalewamy przegotowaną ,osoloną wodą , przykładamy talerzem i czystym kamieniem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować