• 1 godz. 10 min

Mięsko przygotowane w ten sposób jest naprawdę bardzo smaczne :)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 5 plastrów schabu
    50 dag kiszonej kapusty
    2 małe marchewki
    1 cebula
    1 kostka rosołowa drobiowa
    2 listki laurowe
    2 kulki ziela angielskiego
    słodka i ostra papryka w proszku
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Ognisty schab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odciśnij, pokrój. Marchewki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w kosteczkę. Warzywa wymieszaj z kapustą, dodaj listki laurowe, ziele angielskie i szczyptę papryki ostrej mielonej.
  • 2. Kotlety schabowe rozbij. Posyp z obu stron solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Włóż kotlety, smaż je po ok. 3 minuty z każdej strony.
  • Przygotowywanie zapiekanki :) 3. W żaroodpornym naczyniu ułóż 1/2 kapusty z warzywami, na tym ułóż podsmażone kotlety i przykryj resztą kapusty. Kostkę bulionową rozpuść w 1 szklance wrzątku . Zapiekankę podlej tłuszczem ze smażenia mięsa i przygotowanym bulionem. Naczynie przykryj. Danie piecz ok. 40-45 minut w temp. 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Marchewka Schab Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować