Ognisty schab

  • wyświetlono: 644 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Mięsko przygotowane w ten sposób jest naprawdę bardzo smaczne :)

mariOla093
  • 70min

Składniki

5 plastrów schabu
50 dag kiszonej kapusty
2 małe marchewki
1 cebula
1 kostka rosołowa drobiowa
2 listki laurowe
2 kulki ziela angielskiego
słodka i ostra papryka w proszku
sól, pieprz
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Ognisty schab

  • 1. Kapustę odciśnij, pokrój. Marchewki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w kosteczkę. Warzywa wymieszaj z kapustą, dodaj listki laurowe, ziele angielskie i szczyptę papryki ostrej mielonej.
  • 2. Kotlety schabowe rozbij. Posyp z obu stron solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Włóż kotlety, smaż je po ok. 3 minuty z każdej strony.
  • Przygotowywanie zapiekanki :)3. W żaroodpornym naczyniu ułóż 1/2 kapusty z warzywami, na tym ułóż podsmażone kotlety i przykryj resztą kapusty. Kostkę bulionową rozpuść w 1 szklance wrzątku . Zapiekankę podlej tłuszczem ze smażenia mięsa i przygotowanym bulionem. Naczynie przykryj. Danie piecz ok. 40-45 minut w temp. 200 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadcebulaschabkiszona kapustamarchewka

Komentarze

Podobne przepisy

Schab suszony

Dodane przez: bogusia82

Schab suszony

Przygotowując schab w ten sposób...

Schab w sosie śliwkowym

Dodane przez: Młoda mama

Schab w sosie śliwkowym

Dzisiaj przedstawiam schab w sosie...

schab

Dodane przez: Maggie79

SCHAB PIECZONY

Nie ma to jak swojska wędlinka,...

Marynowany pieczony schab

Dodane przez: Amoniaq

Marynowany schab

Soczysty schab, który robię dość...

.

Dodane przez: Anitka0804

Schab pod pierzynką

Zamiast tradycyjnych kotletów w...

schab inaczej

Dodane przez: ulapitrus

schab inaczej

pyszny schab na niedzielny obiad

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE