ognisty gulasz

4.5 (141 ocen)

  • 30 min

Aromatyczny i pyszny pomysł na obiad. Idealnie pasuje do placków ziemniaczanych czy tez zwyczajnych ziemniaczków.

  • 30 min

Składniki:

  • ( 1 porcja lub 2 małe)


    250 gram szynki
    1 szklanka (250 ml.) przecieru pomidorowego
    1 papryczka chilli
    1 ogórek kiszony
    1/4 cukinii
    2 pieczarki
    4 ząbki czosnku
    przyprawy: pieprz ziarnisty, papryka słodka, papryka ostra, pieprz ziołowy ja dałam około 1/2 łyżeczki
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Ognisty gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzaną patelnie dodaję rozdrobniony czosnek oraz chilli, pokrojoną w paseczki cukinię oraz masło i posiekane w kostkę mięso...Podsmażam około 5 min. na średnim ogniu

    Gdy już mięso się lekko zarumieni dodaje przecier pomidorowy, przyprawy, pokrojone w plasterki pieczarki oraz ogórka kiszonego, wszystko duszę pod przykryciem około 10 min. następnie zwiększamy ogień i już bez pokrywki smażę około 5 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować