Nuggetsy z boczniaków

5 (2 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna, zdrowsza wersja nuggetsów!

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g boczniaków 🍄
    500 g piersi indyka
    100 g masła
    pęczek pietruszki
    1 biała cebula
    2 ząbki czosnku
    2 jajka🥚
    sól, pieprz do smaku
    2 łyżki sosu sojowo - grzybowego
    1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki bułki tartej

    bułka do obtaczania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Nuggetsy z boczniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W maszynce mielimy pokrojone boczniaki oraz indyka, cebulę, czosnek, masło oraz pęczek pietruszki. Dodajemy bułkę oraz mleko, sos sojowy, jajka i doprawiamy. Mieszamy dokładnie, następnie wkładamy do lodówki na godzinę.

    Mokrymi dłońmi formujemy niewielkie kotleciki i smażymy obtoczone w bułce na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

    Podajemy z frytkami/ziemniakami/talarkami i ulubioną surówką. ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować