Pasta i Schab z zielonym pesto

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Danie restauracyjne. Świetne Danie na popisanie sie przed znajomymi swoimi zdolnościami kulinarnymi

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • Szpinak 350g
    Czosnek 1 ząbek
    Oliwa z Oliwek
    Sól, pieprz
    Serek śmietankowy 1 łyżka
    Musztarda 1 łyżka
    Ser żóły ok.150 g
    Ser niebieski pleśniowy ok.10g
    Schab wyporcjowany 2 szt
    Makaron Kokardki 3 garście
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pesto

Pasta i schab z zielonym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Myjemy szpinak, obieramy czosnek, dodalemy Oliwe z Oliwek, miksujemy na jednolitą mase, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
  • 2. 2. Wyporcjowany Schab doprawiamy solą i pieprzem, rozbijamy go tłuczkiem, smarujemy zielonym pesto i posypujemy startym serem żółtym, zawijamy go w strecz (folia spożywcza). Wrzucamy zawiniete sznycle do gotującej się wody.
  • 3. 3. Do pesto dodajemy Serek śmietankowy i musztarde, mieszamy. Gotujemy makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z Oliwek, odcedzamy makaron i dodajemy to pesto, mieszamy to na małym ogniu.
  • 4. 4. Schab wyjmujemy, rozcinamy folie, wykładamy na talerz, Makaron wykładamy na talerz, posypujemy startym żółtym serem i serem niebieskim pleśniowym.

Porady

Najlepiej Schab owinac tak aby mozna bylo go powiesic na patyczek, zeby sie nie gotowal a sie parzył parą wodną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Schab Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować