Naleśnikowe tagiatelle z czereśniami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Połączenie naleśników i owoców zawsze się sprawdza. Słodkie, soczyste czereśnie to tego najlepszy dowód. Do tego lekki jogurt i otrzymujemy pyszną sałatkę na słodki obiadowy posiłek.

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    • 2 szklanki mleka,
    • 0,5 szklanki mąki pszennej tortowej,
    • 0,5 szklanki mąki pszennej razowej,
    • 2 jajka,
    • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia,
    • 2 łyżki cukru
    • Olej do smażenia
    Dodatkowo:
    • Ok 350 ml jogurtu naturalnego,
    • 400 gram czereśni,
    • 1 cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Naleśniki

Naleśnikowe tagiatelle z czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • drylowanie 1. Czereśnie myjemy, osuszamy i drylujemy.
  • składniki przed zmiksowaniem 2. NALEŚNIKI:
    Mleko przelewamy do miski. Dodajemy do niego jajka, mąki, cukier oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie miksujemy.
  • podział 3. Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany wylewamy porcje ciasta, formując naleśniki. Smażymy je z dwóch stron do zrumienienia. Gotowe układamy jeden na drugim.
    Ułożone kroimy w paski o szerokości około 1,5 cm. Powstałe rozwarstwiamy.
  • łączenie z jogurtem 4. Tak przygotowany naleśnikowy makaron przekładamy do miski. Dodajemy do niego jogurt i czereśnie. Całość mieszamy dodając cukier waniliowy i ewentualnie cukier do smaku. Po wymieszaniu danie podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować