Połączenie naleśników i owoców zawsze się sprawdza. Słodkie, soczyste czereśnie to tego najlepszy dowód. Do tego lekki jogurt i otrzymujemy pyszną sałatkę na słodki obiadowy posiłek.
Naleśnikowe tagiatelle z czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czereśnie myjemy, osuszamy i drylujemy.
2.NALEŚNIKI:
Mleko przelewamy do miski. Dodajemy do niego jajka, mąki, cukier oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie miksujemy.
3.Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany wylewamy porcje ciasta, formując naleśniki. Smażymy je z dwóch stron do zrumienienia. Gotowe układamy jeden na drugim.
Ułożone kroimy w paski o szerokości około 1,5 cm. Powstałe rozwarstwiamy.
4.Tak przygotowany naleśnikowy makaron przekładamy do miski. Dodajemy do niego jogurt i czereśnie. Całość mieszamy dodając cukier waniliowy i ewentualnie cukier do smaku. Po wymieszaniu danie podajemy.
Komentarze